Vigyázz, Kész, Strand!

Vigyázz, Kész, Strand! - activefibershake
Hatékony alakformálás a strandszezon kezdete előtt
e-book ajánló

 
A legjobb formád képlete a zsírlerakódás csökkentéséből és az izomtömeg növeléséből jön ki.

 

➖Zsírlerakódás 
➕Izomtömeg 
🟰Legjobb forma 

 

Lássuk a részleteket! Hogy is érhetjük el hatékonyan ezt az eredményt? Mivel csökkentsük a zsírlerakódást, mivel növeljük az izomtömeget?

Rostokkal!

Tényleg? Izomtömeg és rostok?

Igen, ahogyan ezt a Soltész Erzsébet által írt 28 napos Rostaktív Alakformáló program című e-book bemutatja: egy több mint 6000 résztvevővel végzett vizsgálatban bizonyítást nyert, hogy a magasabb rostbevitel összefügg a kedvezőbb testösszetétellel.

Hogyan járulnak hozzá a rostok a magasabb izomtömeghez?

A szakértő segítségével megértettük, hogy két tényezőnek köszönhetően játszanak szerepet a rostok a magasabb izomarány elérésében:

1.) A prebiotikus rostokkal táplált baktériumok olyan zsírsavakat állítanak elő, amik táplálják a bélfal sejtjeit, ezzel segítik az áteresztőbél-szindróma elkerülését. Így a sok rostot fogyasztóknál kisebb a kockázata, hogy a bélfalon keresztül káros anyagok kerülnek a vér- és nyirokkeringésbe. Aki viszont nem védi a bélfal határoló szerepét megfelelő táplálkozással, azoknál gyulladáskeltő anyagok juthatnak át a szervezetbe. Ezek nem csak betegségek okozói lehetnek, de az izomtömeg leépüléséhez is hozzájárulnak. Így, aki rostokkal védi a bélfalát, az ezzel is meggátolhatja az izomtömege leépülését.

2.) A prebiotikus rostok által termelt zsírsavak javítják az izmok tápanyagfelvételét és emellett még a cukoranyagcserére és inzulinérzékenységre is kedvező hatást gyakorolnak.

Természetesen nem marad említés nélkül a köztudott tény, hogy az izomtömeg növelésében kiemelten fontos a fehérjék szerepe: szükségesek az izomépítéshez és az edzés utáni regenerációhoz is.

Ahogyan az e-bookban Soltész Erzsébet felhívja erre a figyelmet: „A fehérjét a rostokhoz hasonlóan a testünk nem tárolja, így változatos fehérjeforrásokból minden nap biztosítanod kell a fehérjeszükségletedet is”.

A dietetikus arra is kitér, hogy nem szabad mumusként tekinteni a szénhidrátokra: „Ha szénhidrátmegvonás mellett edzel, az főszabályként gátolja az izomépülést és ronthatja a fizikai teljesítményed.” Az e-book további fontos észrevételekkel és gyakorlati javaslatokkal segít az egészséges testösszetételed elérésében.

A szakembertől megtudhatjuk, hogy mennyi fehérjére van szükség a rostaktív alakformáláshoz, és bemutatja a fehérjepótlás előnyeit és hátrányait is.
Alakformálási örökzöld téma: hogyan gátoljuk meg a zsírlerakódást? A rosttudatos táplálkozás nagykövetének számító dietetikus, átfogó képet ad arról, hogy a rostok milyen sokféle módon segítenek a zsírlerakódás megakadályozásában, illetve a túlsúly leadásában.

1.) A rostok csökkentik az éhségérzetet, elnyújtják a telítettségérzést, így fogyasztásukkal kevesebb kalóriát viszünk be.

2.) A rostok lassítják a tápanyagok felszívódását, így mérséklik a vércukorszint emelkedését. Így kisebb lehet az inzulinválasz, csökkenhet az inzulinrezisztencia kockázata és a zsigeri zsír felhalmozódása.

3.) A prebiotikus rostok táplálják azokat a bélbaktériumokat, amik megakadályozhatják az elhízást.


A szakember hasznos tanácsaiból kiderül, hogy a makrotápanyagok hogyan segítik a rendszeres mozgáson alapuló hatékony alakformálást. Ennek megoldókulcsa:

 Rezisztencia alapú mozgás
+
A testtömeg és a mozgás intenzitása alapján számított fehérjebevitel
+
napi 30 gramm kombinált rost, benne prebiotikus rostokkal

 

Úgy tudhatunk meg hasznos tudnivalókat a hatékony alakformálásról, hogy a tudományos tények közérthető formában kerülnek „tálalásra”.

Az e-book ajánlót hadd zárjuk saját magunk ajánlásával, hiszen az activé FiberShake 10 gramm rosttartalmával és 18 gramm fehérjetartalmával gyors megoldásként segít a hatékony alakformálásban.



Egyúttal ajánljuk mindenki figyelmébe Soltész Erzsébet és Gajda Zoltán „A rost jó!” című könyvét, amely a rosttudatos táplálkozáshoz nyújt gyakorlati segítséget, és emellett 60 könnyen elkészíthető, rostban gazdag fogás részletes receptjét is tartalmazza.

Kövess minket Instagramon!

Kövess minket az Instagramon, ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról.

 

Kosár

Bezárás