Túl drága a FiberShake?
Mutatunk, egy házi, spórolós receptet!

Túl drága a FiberShake? <br> Mutatunk, egy házi, spórolós receptet! - activefibershake
Tudjuk, hogy nem mi vagyunk a legolcsóbbak a piacon, de őszintén, ez soha nem is volt célunk.  
 
Nem a legolcsóbb, hanem a legjobb terméket szerettük volna megalkotni, és ennek az eredménye a FiberShake. 🏆  Nagyon odafigyelünk arra, hogy kiváló minőségű összetevőket használjunk, de ez persze azzal jár, hogy a termék ára is magasabb. Például a csokis FiberShake-et cukrászati minőségű belga kakaóporral, a mogyoróvajas ízünket, valódi földimogyoróból készült mogyoróporral, a caramel frappé ízünket pedig arabica kávéval ízesítjük.

 

Azt már biztosan tudod, hogy az édesítésnél is nagyon figyeltünk rá, hogy kizárólag természetes, bélflóra barát összetevőket használjunk. Így került bele az eritrit és a sztevia is. Na de nem akármilyen sztevia. Ha megnézed a legtöbb cukorhelyettesítővel készült terméket, szinte kivétel nélkül  tartalmaznak szukralózt. Ez az egyik legolcsóbb és ezért legelterjedtebb édesítőszer. Viszont számos kutatás igazolta az utóbbi években, hogy  rendszeres fogyasztása kedvezőtlen lehet a bélflórádra. Kimutatták például, hogy 12 hét szukralóz fogyasztás 50%-al csökkentette a "jó" bélbaktériumok számát.


Ezzel szemben a sztevia egy jóval drágább, de természetes, magából a növényből kivont édesítő hatású anyag. Csak, hogy konkrét számokról beszéljünk: 10 kg szukralóz kb. 12 ezer Ft, ugyanez a mennyiség abból a prémium szteviából, amit használunk 1,7 millió forintba kerül. Durva.

Tudjuk, hogy ez néha megterhelő lehet a pénztárcának, így most elmondjuk neked, hogy hogyan tudsz 3 egyszerű lépésben házi, spórolós FiberShake-et készíteni. 👩🏻🍳  

Az íze valószínűleg elsőre nem lesz az igazi, mi is 2 évig kísérleteztünk indulás előtt, de funkcionálisan közel ugyanezt el tudod érni. 

 

A három lépés: 
 
1) Az első és talán legfontosabb: Olyan fehérjét használj, ami nem tartalmaz mesterséges édesítőszert pl. szukralózt, aceszulfám-k-t vagy aszpartámot.  
Ezek ugyaniskedvezőtlenül befolyásolhatják a bélflórádat. Helyette olyat keress, ami bélflóra barát, természetes eredetű cukorhelyettesítővel készül, mint pl. az eritrit vagy stevia. 🌱 Ezek ugyan jóval drágábbak, mint a szukralóz (akár 100-szoros árkülönbség is lehet), de hidd el a bélflórád meg fogja hálálni. 
 

2) Figyelj arra, hogy ez a fehérje ne tartalmazzon mesterséges színezéket vagy aromát. 🎨 
 

3) Azért, hogy a bélflórádat és emésztőrendszered egészségét minél hatékonyabban támogasd, fontos, hogy többfajta rostforrást használj egyszerre. Mi 3 fajtát használunk: útifűmaghéjat, inulint és guarlisztet. Minél több féle rostot használsz annál jobb, lehet több is mint 3, de legalább ennyi legyen. ☺️ 

Mire jó az inulin? Az inulin egy prebiotikum. A prebiotikumok nélkülözhetetlenek a jótékony baktériumok, azaz a probiotikumok táplálásához. Ez adja a kettős rostkombinációnk egyik alapkövét.

Útifűmaghéj: Mi csak úgy hívjuk, a csodarost, mert egyszerre tartalmaz vízben nem oldódó és vízben oldódó rostokat. A vízben nem oldódó rosttartalmával javítja az emésztési folyamatot. Gélképző rostként segít a stabil vércukorszint megőrzésében és a koleszterinszint csökkentésében, sőt, fogyókúra esetén is hasznos társad lehet.

Guargliszt, másnéven guargumi: Ne tévesszen meg a gumi kifejezés, nem gumiból van. 😛 A guarglisztet a guarbab magjából állítják elő. A guarliszt is prebiotikus, azaz a bélflórád jó bacijai számára tápanyagot jelent. Miközben a bacik felhasználják, a termelődő hasznos anyagok támogatják az immunrendszeredet, és segítenek az emésztőrendszeri betegségek megelőzésében.

 
Hajrá, nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy sikerül. Reméljük beválnak a fenti tippek. ☺️ 

 

Kövess minket Instagramon!

Kövess minket az Instagramon, ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról.

 

Kosár

Bezárás