Immunerősítés rostokkal

Immunerősítés rostokkal - activefibershake

Harcosok klubja

Immunvédelemről általában ősszel és télen szokás beszélgetni, pedig az erős immunrendszerre állandóan szükséged van. Nem csak a náthától, az influenzától, a covidtól kell védeni magad! Számtalan más, rosszindulatú, ártó vírus és baktérium áll támadásra készen. Kétségtelen tény, hogy az ősz és a tél különösen kedvez a legközismertebb felsőlégúti megbetegedések kórokozóinak.

Amint az őszi hidegben megérzed, hogy kapar a torkod, végtag fájdalmaid vannak és úgy érzed valami betegség kerülget azonnal a C vitamin dobozáért nyúlsz. A covid-19 támadásával bővültek az ismereteink az immunvédelem területén bevehető készítményekről. Sokan szedünk cinket, szelént, D-vitamint a szervezetünk védekező képességének megerősítésére. A bölcs és átfogó immunvédelem nem ér itt véget!

Hallottál már arról, hogy az egyik legjobb hatásfokkal működő immunerősítő a prebiotikus rostokban gazdag táplálkozás?  Ne lepődj meg! Az immunrendszed tevékenységének 70%-a az emésztőrendszeredre lokalizálódik. Az immunrendszered állapotát, tehát az emésztőrendszered határozza meg.
 

Mi az az immunrendszer?

Az immunrendszered a hét minden napján, 0-24 órában szolgálatot teljesítő, sok szereplős őrző-védő sereged.

Ebben a védelmi rendszerben szerepe van a veszélyt hordozó baktériumokat csapdába ejtő bélnyálkahártyának, a betegséget okozó baktériumokat elpusztító gyomorsavnak, az antibakteriális hatású enzimeknek és persze az immunrendszered sejtjeinek, amelyek megtámadják a szervezetedbe betolakodó kórokozókat.

Amikor idegen sejtek kerülnek a szervezetedbe akkor a csontvelő, a lép, a nyirokcsomók antitesteket hoznak létre amik megsokszorozzák az immunsejtejeidet, így a fehérvérsejteket, és a T-sejteket. Az immunsejtek támadják meg és pusztítják el a kóros anyagokat. A támadást követően a szervezeted megjegyzi ezeket a kórokozókat, és ha újra belépnek a szervezetedbe, akkor az antitestek és sejtek sokkal hatékonyabban veszik fel a harcot ellenük. 

A jó bélbaktériumok segítenek a T-sejtek kialakulásában.  A bélflórának fontos szerepe van a bélnyálkahártya védő szerepének fenntartásában is. Miért?  Azért, mert az ép bélnyálkahártya nem engedi átszivárogni a káros anyagokat az emésztőrendszeredből a véráramodba.  Ugyanakkor, ha nem sikerül a bélnyálkahártyád épségét fenntartani a szervezetedben krónikus gyulladás alakulhat ki.

A bélbaktériumok a vastagbélbe jutó prebiotikus rostok táplálékká alakításakor melléktermékként rövid láncú zsírsavakat, SCFA-t hoznak létre. A rövid láncú zsírsavaknak (SCFA) kitüntetett szerepe van az erős immunrendszer fenntartásában.

A rostban gazdag táplálék bizonyítottan hatásos immunerősítő. 

A rostok immunerősítésben betöltött szerepét egyre több tudományos kutatás vizsgálja. Egy EU által finanszírozott 2017-es es átfogó kutatási programban 240 idős ember bevonásával lefolytatott kutatás során azt tapasztalták, hogy már öt hét rost fogyasztást követően kifejezetten jobb válaszreakciót váltott ki az influenza vakcina.*[I]
 
Egy másik kutatásban, az Illinois-i egyetemen egerekkel végzett kísérlet azt bizonyította, hogy vízben oldódó rostokkal hat héten át táplált egerek immunrendszere lényegesen erősebbé vált a rostszegény táplálkozási csoportba besorolt kísérleti alanyokhoz képest. A rostban gazdag táplálékot fogyasztó kísérleti alanyok fele olyan mértékben betegedtek meg és 50%-kal gyorsabban gyógyultak, mint a rostszegény diétán lévő kísérleti egerek.*[II]
 
A Harvard Közegészségügyi Iskolája egy kiadványában felteszi a kérdést, hogy beszélhetünk-e immunerősítő táplálkozásról. A válasz egyértelmű igen. A C-vitaminban, szelénben, cinkben, vasban és fehérjében gazdag táplálkozás mellett kiemelt hangsúllyal beszélnek a bélflóra egyensúly-fenntartó táplálkozás szerepéről. *[III]
 

 

A bélflóra támogatja az immunrendszert, a prebiotikus rostok támogatják a bélflórát

Prebiotikus rostok hiányában a jó bélbaktériumaid éheznek, így nyilvánvalóan nem lesznek képesek támogatni a T-sejtjeidet.  A jó bélbaktériumok az éhezés következtében a bélnyálkahártyádat kezdik “fogyasztani”, emiatt a káros anyagok könnyedén juthatnak be a véráramodba. Ráadásul, ha a jó bélbaktériumaid nem kapnak táplálékot, akkor azok nem csupán éheznek, de a táplálkozásuk melléktermékeként keletkező csodálatos egészségvédő hatású, immunerősítő hatású rövid láncú zsírsavakat sem tudják létrehozni. E három ok miatt nagyon fontos, hogy az immunrendszered védelmében elég prebiotikumot biztosíts a jó baktériumaid számára
 

Ezért érdemes naponta fogyasztani FiberShake-t.

Az active FiberShake 4 gramm prebiotikus rostot tartalmaz, ami a minimálisan szükséges napi prebiotikus rost szükségleted 80%-t fedezi.
 

KÉREM A NAPI PREBIOTIKUS ROSZTSZÜKSÉGLETEM 80%-át!



 


[I] https://cordis.europa.eu/article/id/150431-dietary-fibres-to-boost-the-immune-system
 
[II]https://www.futurity.org/fiber-in-food-calms-angry-immune-cells/
 
[III] https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/nutrition-and-immunity/
 

Kövess minket Instagramon!

Kövess minket az Instagramon, ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról.

 

Kosár

Bezárás