Frissítő spenótos-kiwis zöld smoothie bowl FiberShake-kel

Frissítő spenótos-kiwis zöld smoothie bowl FiberShake-kel - activefibershake

A zöld turmix bármelyik változata mellet is döntünk, egy biztos: mindig jó választás. Frissít, energizál, gondoskodik a vitamin- és ásványi anyag raktáraink feltöltéséről is és nagyon finom. Mi most egy spenótos-kiwis változatot hoztunk, amit spirulinával és mentával turbóztunk fel.

Spenótos-kiwis zöld smoothie bowl FiberShake-kel

Egy jó sűrű, kanalazható zöld smoothie változatot mutatunk most, amiben a spenót és a spirulina párosának meghatározó ízét a kiwi, a banán és a vaníliás FiberShake édesíti, a menta és a lime pedig mennyei ízharmóniát létrehozva kellemesen frissíti. A végeredmény egy nagyon zöld, nagyon finom és egészséges finomság, amit remekül feldob a friss málna és a savanykás ribizli.
Fagyasztott gyümölcsöket használva még hűsítőbb lesz a végeredmény.

Hozzávalók 1 adaghoz:

- 1 marék friss bébispenót (kb. 30 g)

- 1 tk spirulina por

- 1 db kisebb kiwi (lehet fagyasztott is)

- 1 cs vaníliás FiberShake

- 1/2 db banán (lehet fagyasztott is)

- 3 db közepes menta levél

- ½ db lime leve

- 125 ml víz/tej/ növényi tej

Elkészítés:

A hozzávalókat egy turmixgép segítségével simára turmixoljuk és már fogyaszthatjuk is. Az extra ízhatás érdekében a tetejét ízlés szerint díszíthetjük málnával, ribizlivel, puffasztott kölessel is.

Spenótos-kiwis zöld smoothie bowl FiberShake-kel

Miért válaszd a spenótos-kiwis zöld smoothie bowl-t FiberShake-kel?

Bébispenót: a spenóttól ugyan nem leszel olyan erős, mint Popeye a mesében, de számos ennél még jobb tulajdonsággal is rendelkezik. Tartalmaz A-vitamint, K-vitamint, folsavat, vasat, magnéziumot, de bővelkedik C-vitaminban és B6 vitaminban is. Kitűnő élelmi rost és növényi fehérje forrás, ezen kívül antioxidánsokban is gazdag.
A bébispenót zsengébb és szerintünk lágyabb ízvilágú is, mint nagyobb levelű társa, ezért smoothie-k, turmixok elkészítésénél jobban kedveljük.

Spirulina: a spirulina egy mikroalga, amit a világ legegészségesebb növényei között tartanak számon. Magas klorofill tartalmának köszönhetően kedvező hatással van az emésztésre és az anyagcsere működésére. Megfelelő arányban tartalmazza a 8 esszenciális aminosavat, így teljesértékű növényi fehérje forrás. Vitaminokban (A, B és E), aminosavakban, ásványi anyagokban, nyomelemekben (kálium, kalcium, magnézium, cink, foszfor, mangán, vas és szelén) és enzimekben gazdag, ezáltan rendkívül jó hatással van az immunrendszerre.

Kiwi: ez az édes, zöld déli gyümölcs rendkívül magas C-vitamin  és antioxidáns tartalma mellett E-vitaminban is gazdag. Bőrszépítő hatása mellett kedvezően hat a szem-, a szív és érrendszer egészségére és az emésztésre is.

FiberShake: A FiberShake-ben található útifűmaghéj magas rosttartalmából eredően segít stabilan tartami a vércukorszintet, javítja az emésztést, ráadásul hosszabb távon biztosít kellemes teltségérzetet. Protein tartalmának köszönhetően az így elkészült smoothie nem csak rostokban, de fehérjében is gazdaggá válik, amit ráadásul kizárólag természetes édesítőszerek tesznek édessé.

A FiberShake jótékony hatásairól ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben.

Ha van olyan kedvenc FiberShake recepted, amit szívesen megosztanál velünk, akkor küldd el nekünk a hello@activefibershake.com címre. Szeretettel várjuk!💜



Kövess minket Instagramon!

Kövess minket az Instagramon, ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról.

 

Kosár

Bezárás