Rostban gazdag cseresznyés turmix proteinnel

Rostban gazdag cseresznyés turmix proteinnel - activefibershake

A cseresznyevirágzásnál már csak a cseresznye szezont szeretjük jobban. Most végre érik ez a nem csak finom, de rendkívül egészséges gyümölcs, ezért FiberShake segítségével készítettünk is belőle egy laktató, gyors tízórait.

Ehhez a turmixhoz most frissen a fáról szedett cseresznyét választottunk, hiszen ebben a formájában található benne a legtöbb vitamin és ásványi anyag. Forróbb napokon vagy ha épp nincs szezonja, akkor biztosan a fagyasztott verzió mellett döntöttünk volna és akkor már rögtön nem is turmixnak hívnánk, hanem smoothie-nak. 😊

Hozzávalók 2 személyre:

- 400 g magozott friss (vagy fagyasztott) cseresznye

- 1 cs vaníliás FiberShake

- 1 tk chia mag

- 3 dl tej vagy növényi tejhelyettesítő

Elkészítés:

Nincs más dolgunk, mint a hozzávalókat egy turmixgépbe helyezni és simára turmixolni.
Ha megnéznéd az elkészítést videón is, akkor azt megtalálod itt.

Rostban gazdag cseresznyés turmix proteinnel

Miért is olyan szuper tízórai ez a cseresznyés turmix?

Cseresznye: ez a gyönyörű, édes, lédús, piros gyümölcs jelentős C-vitamin tartalma mellett A-vitaminban és B1-, B2, B6-vitaminokban, valamint ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag.

Chia mag: a superfood-ként emlegetett azték zsálya kiváló növényi fehérjeforrás. Magas rosttartalma révén támogatja az emésztést, a benne található antioxidánsok pedig megkötik a szabad gyököket. A chia mag nagy mennyiségben tartalmaz többszörösen telítetlen omega-3-, illetve omega-6-zsírsavakat, melyek mérséklik a vér koleszterinszintjét, gyulladásgátló hatásúak és jótékonyan hatnak az immunrendszerünkre.

FiberShake: a rendszeres gyümölcsfogyasztás természetesen nagyon fontos, de jó ha tudod, hogy a glükóz, más néven szőlőcukor tartalmuk miatt a gyorsan felszívódó szénhidrátok közé soroljuk őket. Ennek köszönhetően gyorsan emelik meg a vércukorszintet, ami azután gyorsan is esik le. A FiberShake-ben található útifűmaghéj magas rosttartalmából eredően lassú felszívódású szénhidrát, ami segít stabilan tartami a vércukorszintet, ráadásul hosszabb távon biztosít kellemes teltségérzetet.

A FiberShake jótékony hatásairól ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben.

Ha van olyan kedvenc FiberShake recepted, amit szívesen megosztanál velünk, akkor küldd el nekünk a hello@activefibershake.com címre. Szeretettel várjuk!💜

Kövess minket Instagramon!

Kövess minket az Instagramon, ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról.

 

Kosár

Bezárás