Prebiotikus rost vs normál rost

Prebiotikus rost vs normál rost - activefibershake
Micsoda? Van köztük különbség? Tényleg más a prebiotikus rost, mint a „normál” rost? 😮
 
Igen! Nagyon is! 🤓
 

Mik azok a prebiotikus rostok?

A prebiotikus rostok képesek arra a speciális feladatra, hogy táplálják a bélflóra jó baktériumait. A prebiotikus rostok táplálják többek közt a közismerten egészségvédő hatású lactobacillusokat és a bifidobaktériumokat is.
Külön érdekesség, hogy a prebiotikus rostok szelektálnak, és csak a jó baktériumokat élelmezik, az egészségre káros baktériumokat nem. 😇
A jó baktériumokat tápláló prebiotikus rostokat más néven prebiotikumoknak hívják. A prebiotikumok a vízben oldódó rostokon belül az oligoszacharidok családjából egy önálló csoportot alkotnak.
A fructooligoszacharidok, a galaktooloigoszacharidok valamint az inulin a bélflórád egyensúlyának fenntartását segítik. 
 
A természetben ezeket a prebiotikus rostokat a hagymában, a fokhagymában, a póréhagymában, a banánban, a cikóriagyökérben, és a csicsókában találhatjuk meg.  
 
Tudtad?
Nagy mennyiségben tartalmaz prebiotikus rostot az anyatej! Egy baba egész életére pozitívan hat ki az, hogy anyatejjel táplálva az abban lévő prebiotikumok egészséges egyensúlyt alakítanak ki a kicsi bélflórájában. 👶
  
 Az ISAPP (a Prebiotikumok és Probiotikumok Nemzetközi Tudományos Egyesülete) laikusok számára készített útmutatója szerint naponta legalább 5 gramm prebiotikus rostot kellene elfogyasztanunk. Ugyanez a tudományos testület azt is a tudomásunkra hozza, hogy a prebiotikum forrásként számon tartott élelmiszereink egy-egy adagjában csupán kis mennyiségben vannak jelen ezek a bélflóra szempontjából elengedhetetlenül fontos rostok.  Emiatt ajánlják, hogy nézzünk kiegészítő prebiotikus rost forrás után, és fogyasszuk azokat napi rendszerességgel.
Az activé FiberShake minden adagjában találsz 4 gramm prebiotikus rostot.  😏
Ha az egyszerű megoldások híve vagy, akkor egy adag FiberShake elfogyasztásával finom és gyors segítségre találsz a jó baktériumaid táplálásához. 😋

 

 
Mit nyersz a jó baktériumaid táplálásával?
Annyi mindent, hogy el sem hiszed!  Olyan hosszú a sor, hogy szinte az gondolnánk, ez nem is lehetséges. Pedig igen. 😉
 
A prebiotikus rostok segítenek fogyni, megakadályozni a cukorbetegség, illetve az inzulin rezisztencia kialakulását, erősíteni az immunrendszert, megelőzni a gyulladásos eredetű betegségeket (pl. arthritis, allergia), befolyásolni az agyi folyamatokat és ezzel akadályozni a depresszió, az alzheimer kór a parkinson kór kialakulását.
 
A prebiotikumok nem csupán azzal tesznek jót Neked, hogy táplálják a bélflórád egészségvédő, jó baktériumait, hanem azzal is, hogy ennek során mintegy „melléktermékként” az egészségedet támogató rövidláncú zsírsavakat termelnek. 🧬
 Az ezek közé tartozó acetát és butirát például csökkenti a szervezetedben a gyulladást, támogatja a fogyást. A rövid láncú zsírsavak aktiválják a bélnyálkahártya bélhámját, ezzel védve a szervezeted attól, hogy a vérkeringésbe bekerülhessenek az egészségre káros anyagok, vagyis ezúton is védelmezik az immunrendszeredet. 🛡
 
A prebiotikus rostoknak sokrétű és hosszútávú egészségügyi előnyei vannak. Ezért érdemes időben, azaz még a betegségek kialakulása előtt elkezdeni arra fókuszálni, hogy a jó bélbaktériumaid számára kielégítő mennyiségű prebiotikumot biztosíts.

Mik azok a normál rostok?

A „normál” vízben oldhatatlan és vízben oldódó rostok testedre gyakorolt hatását sokkal gyorsabban észreveszed. Ha elegendő rostot fogyasztottál azonnal érzed, hogy nem vagy éhes, pár napon belül érezheted mennyivel jobb lett az emésztésed. 💩
Ha figyelsz a rostbevitelre már egy hét után észreveheted, hogy megszűnt a puffadásod, laborvizsgálatokkal pár hét múlva észlelhető, hogy a tápanyagok jobban felszívódtak a szervezetedben, pár hónap után pedig, javulhatnak a koleszterin értékeid.  
 
Fontos mind két szempontra ügyelned. A „normál” rostok rövidtávú előnyei, és a prebiotikus rostok hosszútávú egészségvédő hatása kéz a kézben járnak. Ha a mindennapjaid részévé teszed a napi 30 gramm rostot, ebben a mennyiségben nagy eséllyel felleled hosszútávú egészséghez szükséges napi 5 gramm prebiotikus rostokat is.
 
Az activé FiberShake a maga napi 10 gramm össz rost mennyiségével --amiből 4 gramm prebiotikus rost -- segít Neked vigyázni magadra.  Legyen a kezed ügyében a rostmegoldás!

KÉREM A MEGOLDÁST

Kövess minket Instagramon!

Kövess minket az Instagramon, ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról.

 

Kosár

Bezárás