3 egyszerű tipp puffadás ellen

3 egyszerű tipp puffadás ellen - activefibershake

Térjünk a lényegre! Jegyezz meg három számot:
👉 30 gramm rost. Ennyit egyél meg nap, mint nap.
👉 2 liter víz. Ennyit igyál meg minden nap!
👉 30 perc. Ennyit mozogj napi rendszerességgel!

 Minden jó tanács végén ott a rendszerességre utaló felhívás. 

A kellemes, kényeztető érzést jelentő szokásokat nem olyan könnyű a közérzeted pláne az egészséged hosszútávon javító beidegződésre cserélni.  Ám nem is lehetetlen. Néhány trükk, hogy hogyan alakítsd beidegződéssé a hasznos tippek követését:

 - Hackeld meg a rostbeviteled olyasmivel, ami finom is és gyorsan elkészülsz vele. Így nem tologatod magad előtt, hogy gondoskodj a bélflórád számára hasznos prebiotkus rostokról, valamint az emésztésed támogató vízben oldhatatlan rostokról. Erre találtuk ki az activé FiberShake-et. Ez a kényelmes és finom rostbeviteli formájáért még nemzetközi díjban is részesült 2021-ben, mivel elnyerte Londonban a World Food Innovation Awards  'Világ legjobb egészséges itala' megtisztelő címet. Segítségével naponta 10 gramm extra rosthoz juttathatod a statisztikák szerint átlag 15-18 gramm rostot fogyasztó szervezeted. Pro tipp: ha tudatosan kialakítod a rítust, hogy a nap egy bizonyos időpontjában fogyasztod ezt az extra 10 gramm szuper finom rostot, akkor máris átvetted az irányítást a szokások kialakítása felett. Figyeld meg a kísérleti alanyodat – azaz önmagad-- és 7-14 nap múlva tapasztalni fogod a fenntartható változást, a puffadás megszűnését.

 - Kísérd figyelemmel, hogy mennyi vizet fogyasztottál el egy nap. Legkönnyebben úgy tudod követni, ha egy nagy, 1-2 literes kulacsban adagolod magadnak a vizet. Van, akinek könnyebben lecsúszik a víz néhány csepp citrommal, lime-mal. Nemcsak finomabb lesz ettől a vized, de a puffadás enyhítésében is segít. Ha nagyon nehezedre esik vizet inni ihatsz teát, de ne cukrozd agyon! A levesek leve is beleszámít a folyadék fogyasztásba.  Lehetőség szerint ne szokj rá a préselt gyümölcsök levére vízivás helyett, mert az a cukorháztartásodnak nem tesz jót.

 - A téma szakértői azt tanácsolják, hogy bármennyire is csábít a kanapé egy kis megkönnyebbülésre, amikor felfúvódsz állj ellent a csábításnak. Helyette sétálj, vagy csak tevékenykedj a lakásban. Már egy 2003-as publikációban írt erről a Gyomor (Gut) című szaklap, hogy a fekvőhelyzet kifejezetten nehezíti a gázok távozását. Na jó, és mi számít bele a 30 perc mozgásba? Minden ami nem ülés segíthet megelőzni a puffadást. Mindegy mit csinálsz, csak ne állj meg, s főleg ne ülj le. A hasizom fejlesztése különösen hasznos a puffadástól gyakran szenvedőknek, mivel a hasizmod segíti a gázok átjutását a bélrendszereden. Ha kifejezetten célirányosan a puffadásra keresel mozgásformákat, akkor hasznos lehet a puffadás és a gyomorbántalmak elleni jóga gyakorlatok kipróbálása.

"A puffadás oka nagyon gyakran a salakanyag lassú kiürülése. Túl kevés rost, elégtelen mennyiségű folyadék és a fizikai aktivitás hiánya székrekedéshez vezet" - foglalja össze Michael Jenssen a viághírű Mayo klinika elhízás témakörére specializálódott kutatóorvosa. Ezért állítják, hogy mozgással, folyadékkal és elegendő mennyiségű rosttal segítesz magadon, ha Te is a puffadós 30%-hoz tartozol.

Itt találsz segítséget, hogy elég rostot fogyassz minden nap! 

Kövess minket Instagramon!

Kövess minket az Instagramon, ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról.

 

Kosár

Bezárás