Vaníliás FiberShake pohárdesszert málnás chia pudinggal

Vaníliás FiberShake pohárdesszert málnás chia pudinggal - activefibershake

Egy gyorsan összedobható pohárdesszertnek képtelenség ellenállni, főleg ha az alakbarát, egészséges és még isteni finom is. Utolsó pillanatos vendégváró édességnek is szuper ez a vaníliás FiberShake puding, amit málnás chia pudinggal dobtunk fel. 😊

Vaníliás FiberShake pohárdesszert málnás chia pudinggal

A klasszikus, házi készítésű pudingok legnagyobb hátránya – azon kívül, hogy nem túl diétásak - , hogy nagyon nehéz megvárni, amíg kihűlnek.  A vaníliás FiberShake-et mi most az évek óta nagy népszerűségnek örvendő szuperélelmiszerrel, a chia maggal párosítottuk, így dupla puding élményt kaptunk főzés nélkül is. 😋 Pikk-pakk elkészíthető nasi, ami imádni fogsz!

Hozzávalók 2 adaghoz:

- 2,5 ek chia mag

- 15 szem málna (lehet fagyasztott is)

- 2 cs vaníliás FiberShake

- 350 ml tej/ növényi tej

- málnás granola - opcionális

- friss áfonya - opcionális

Elkészítés:

1) Egy tálkában összekeverjük a chia magot 100 ml tejjel vagy növényi tejjel és kanál segítségével szétnyomkodjuk benne a málna szemeket.

2) A vaníliás FiberShake-eket elkeverjük 250 ml tejjel vagy növényi tejjel és hagyjuk néhány percig állni.

3) Ha a chia mag már kellően megszívta magát a folyadékkal, akkor két pohárba/befőttes üvegbe kanalazzuk.

4) A puding állagú FiberShake-et a chia puding tetejére adagoljuk.

5) Az extra ízhatás érdekében a tetejét ízlés szerint díszíthetjük még málnás granolával és friss áfonyával vagy málnával.

Vaníliás FiberShake pohárdesszert málnás chia pudinggal

Miért jó választás ez a chia pudingos FiberShake desszert?

Chia mag: vagy más néven azték zsálya, az elmúlt évtized egyik legnépszerűbb szuperélelmiszere, ami jó tulajdonságai miatt méltán lopta be magát a szívünkbe. Magas rosttartalma mellett teljes értékű fehérjeforrás is, tehát tartalmaz minden esszenciális aminosavat. Kitűnő forrása az Omega-3 zsírsavaknak, amik az emberi szervezet számára nélkülözhetetlenek és fontos szerepük van a szív- és érrendszeri problémák megelőzésében. Mindezek mellett még vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag.

Málna és áfonya: kedvenc bogyós gyümölcseink, amik édes ízük ellenére is alacsony gyümölcscukor tartalommal bírnak, ezáltal remekül beilleszthetőek a legtöbb diétába. Bővelkednek antioxidánsokban, amik hozzájárulnak a daganatos megbetegedések megelőzéséhez és lassítják az öregedést. Fogyasztásuk hozzájárul a vércukorszint normalizálásához is.

FiberShake: A FiberShake-ben található útifűmaghéj magas rosttartalmából eredően segít stabilan tartami a vércukorszintet, javítja az emésztést, ráadásul hosszabb távon biztosít kellemes teltségérzetet. Protein tartalmának köszönhetően az így elkészült nicecream nem csak rostokban, de fehérjében is gazdaggá válik, amit ráadásul kizárólag természetes édesítőszerek tesznek édessé.

A FiberShake jótékony hatásairól ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben.

Ha van olyan kedvenc FiberShake recepted, amit szívesen megosztanál velünk, akkor küldd el nekünk a hello@activefibershake.com címre. Szeretettel várjuk!💜



Kövess minket Instagramon!

Kövess minket az Instagramon, ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról.

 

Kosár

Bezárás