Útifűmaghéj: a mindent is tudó rost

Útifűmaghéj: a mindent is tudó rost - activefibershake
Ha létezik jelentéktelennek tűnő növény, akkor az útifű biztosan az. Ám a szerény külső mögött egy rost-szuperhatalom bújik meg. 😎 A döntően Indiában termesztett növény magjának héját nem csupán az ayurvédikus gyógyítás csodanövényeként tartják számon, de az USA Gyógyszer és Élelmiszerügyi Hivatala (FDA) nyilvántartásában is szerepel koleszterin csökkentő készítményként, akárcsak a német egészségügyi hatóságoknál.
 
Ennek a szerény küllemű növénynek a rostokban gazdag héja olyan szénhidrátféle, amiből tápanyag egyáltalán nem szívódik fel a szervezetbe.  Akkor mit csinál? Miért dicsérgetik agyon? Miért vizsgálják tudományos kutatások a hatásait? Számtalan ok van rá. 

 

Az útifűmaghéj, az emésztőrendszer tisztaság felelőse


Az útifűmaghéj rostjainak egy része vízben oldhatatlan. Ezek magukba szívják a szervezetből a vizet és az emésztés során keletkezett salakanyagot megduzzasztva, Hamupipőkeként kitakarítják a bélrendszert. 🙌 Ha ezt a méregtelenítést rendszeresen elvégezzük komoly betegségmegelőző munkát folytatunk. 

A belekben keletkező salakanyag megduzzasztásának másik óriási előnye az emésztésjavító hatás. Az útifűmaghéj rendszeres fogyasztásával a nagy dolog gondtalan napi megkönnyebbülést jelent csupán. Még azok számára is sima üggyé teszi a napi 💩-t, akik alapvetően rosthiányosan táplálkoznak, és étkezésükben a hangsúly erősen eltolódik a hús, a tészta, a fehér kenyér irányába.

Az útifűmaghéj sok vízzel fogyasztva tökéletes a szorulást okozó emésztési problémák megelőzésére és megszüntetésére.

De láss csodát! Az útifűmaghéj egy 180 fokban eltérő emésztési problémára is megoldást kínál. Hasmenés kezelésére is kiváló. Hasmenéskor fogyasszuk víz nélkül az útifűmaghéjat, így az a meghígult székletből szívja magába a vizet, ezzel segít megszüntetni a hasmenés kellemetlen tüneteit.

Ha nem hasmenés megszüntetésére alkalmazzuk éppen, akkor az útifűmaghéj fogyasztásakor alapszabály, hogy sok vízzel fogyasszuk.

Ha így teszünk minden nap azonnali jól-létet fogunk érezni. Könnyebbek leszünk, nem küzdünk majd emésztési problémával. Egy szó, mint száz már rövidtávon, még aznap jobban érezzük magunkat tőle. 🌞

Útifűmaghéj: a hosszútávú egészségvédő szerepében


Az útifűmaghéj kétharmad részét vízben oldódó, prebiotikus rostok teszik ki. 

Hosszútávú egészségmegőrző hatásai a benne található vízben oldódó rostoknak köszönhetők. Mit tesz az egészségünkért az útifűmaghéj? Íme, egy rövidített lista a teljesség igénye nélkül: 

- Segít a fogyásban, illetve az ideális testsúly megőrzésében. Egyik oldalról a benne lévő prebiotikus rostok táplálják azokat a bélbaktériumokat, amelyek a teltségérzetet közvetítő hormont, a leptint termelik. Másik oldalról a vízben oldódó rostok valóban hosszú időre képesek a telítettség érzését nyújtani számunkra. 👙

- Azzal, hogy a bélrendszerben való áthaladásakor a víz megkötő tulajdonsága miatt az epesavat megkötni képes gélszerű anyag jön létre belőle képes csökkenteni a koleszterinszintet. Ezzel tehát szív-érrendszeri védelmi funkciót is betölt. ❤


- Kimutatták, hogy az útifűmaghéj fogyasztása szabályozza a vércukorszint kilengéseit, mivel csökkenti a felszívódó szénhidrát mennyiségét. Mindez javítja a glükózkontrollt. Ennek köszönhetően csökkenti a lerakódó hasi (visceralis) zsír mennyiségét. 🍭


- Klinikai kutatások mutatták ki, hogy a benne található prebiotikumok miatt a bélflóra egyensúlyának fenntartásában kitüntetett szerepet tölt be. ⚖ 

    Ezekért a szuper tulajdonságaiért választottuk az activé FiberShake egyik fontos alkotóelemének az útifűmaghéjat. A FiberShake fogyasztásával tehát, rövidtávon segíted az emésztésed, hosszú távon karban tartod a vércukorszinted, kontrollálod a testsúlyod, a koleszterinszinted és ezzel segíted a szív érrendszeri problémák elkerülését.

    Kövess minket Instagramon!

    Kövess minket az Instagramon, ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról.

     

    Kosár

    Bezárás