Skinny Chips elkészítése otthon

Skinny Chips elkészítése otthon - activefibershake

Tudtad, hogy a boltokban kapható zöldségchipszek akár 40% hozzáadott olajat tartalmaznak? 😱 Vagyis 100g chips elfogyasztásakor több, mint 40g sütőolajat is elfogyasztasz.

Ennél még a hagyományos “egészségtelen” krumplichipszekben is kevesebb van, csupán átlgagosan 30%.

A Skinny Chipszet azért alkottuk meg, hogy végre legyen egy olyan sós ropogtatni való amivel az egészségedért is tehetsz, finom és alakbarát is. Ugyanis a készítésekor egyáltalán nem használunk hozzáadott olajat, sőt semmilyen felesleges adalékanyagot sem. Egy zacskó így több, mint 360g gondosan válogatott friss zöldségből és egy csipet sóval készül.

Néha azonban akad úgy, hogy elfogynak az otthoni Skinny Chips készleteid. Ropogtatnál valami egészséges nasit, de a futár csak holnap hozza arendelésed? Mi sem tudunk ennyit várni, ha éhesek vagyunk! Jó hír, hogy otthon is elkészítheted magadnak ezt az egészséges ropogtatni valót! 🥒 🍠Csupán friss zöldségre és egy csipet sóra van hozzá szükséged!

 

 

A 2. születésnapunk alkalmából jelent meg az új termékünk, a Skinny Chips.🥳 Nagy szeretettel fogadtátok az olaj nélkül készült extra ropogós zöldségchipsünket, ezért most elhoztuk nektek a receptjét, hogy otthon is el tudjátok készíteni a Skinny Chips-et.🥰 A végeredmény közel olyan ropogós lesz mint a speciális technológiával Skinny Chips!

Hozzávalók:

- 1 kg édesburgonya
- 1 kg cékla
- 1 kg cukkini

Elkészítés:

1) Pucold meg az édesburgonyát és a céklát, majd a cukkinivel együtt szeleteld őket minél vékonyabbra.
2) Tedd az édesburgonyát és a céklát egy-egy vízzel teli tálba és hagyd őket ázni 30 percig. Ez az áztatás segít eltávolítani a felesleges keményítőt, így sokkal ropogósabbra tudnak sülni. A cékla esetében 10 perc áztatás is elegendő, de nyugodtan hagyhatod azt is 30 percig a vízben.
3) Melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra.
4) A beáztatott zöldségeket töröld szárazra és a cukkinivel együtt tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy a szeletek ne fedjék be egymást.
5) Sózd ízlésednek megfelelően és tedd a sütőbe 15 percre. Ezután óvatosan forgasd meg a zöldség szeleteket és tedd vissza a sütőbe újabb 15 percre. Forgatás után érdemes többször ránézni, hiszen a zöldségek vastagságától is függ, hogy mennyi idő alatt sülnek ropogósra.
6) Ha kihűlt a chips, akkor már ropogtathatod is!

 

Ha van olyan kedvenc FiberShake recepted, amit szívesen megosztanál velünk, akkor küldd el nekünk a hello@activefibershake.com címre. Szeretettel várjuk!💜

Még több cikk ##recept témában

Kövess minket Instagramon!

Kövess minket az Instagramon, ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról.

 

Kosár

Bezárás